wpid-wp-1435345260804.jpeg

Fredag kväll 26:e juni:

Nu börjar vi bli färdigpackade. Även om Spelningen tar en del av vår tid nu i helgen, så fixar vi seglingsförberedelser.
Vad vi kan se på alla vädersiter, så kommer Sommaren nu! Och vi räknar med att segla iväg på söndag eftermiddag. Antingen kommer vi till Vedbeak eller Ålabodarna. Vi bryr oss inte om vilket, det viktigaste är att vi kommer iväg. Det ska bli så kul. Precis som alla tidigare semesterseglingar.
Vi blir glada om ni kommenterar här, för vi gillar att läsa vad som händer med er som inte är med oss. Det är bara vi i familjerna som ser och kan läsa här.
Vi hoppas på bra internetförbindelser i hamnarna, så vi kan förmedla våra upplevelser till er, och förhoppningsvis, läsa om hur ni har det.
Ha en skön sommar alla ni som läser här. Vi är hemma igen 31:a juli, senast. Då ska vi på dubbelt 7års kalas.

Vi säger: spela vackert, träna boll, bada, segla, njut av ledigheten, ät jordgubbar och njut av sommaren! Bada.

Redan nu vill vi tacka Kattvakterna, så klart. Sven är såå glad att han får bo kvar hemma.

Är saker akut, som vi behöver underättas om, smsa Gasten.

Söndag:

Klockan 13 kunde Skepparn hämta hem orgeln, efter lördagebs succéspelning.

Under tiden donade Gasten hemma med seglingsförberedelser och så att Kattvakterna kunde överta huset.

16.30 var båten packad, men då vae det ingen vind, så vi njöt i sittbrunnen och pratade med seglarkompisar som gick förbi på bryggan.

Vi lagade lax till middag.

Medan vi åt blev det kallt och blåsigt, så vi släppte förtöjningarna och puttade oss över till andra bryggan i rännan.

Vi kände att NU är vi iväg.

Måndag 29:e:

Efter allt morgonbestyr, kom vi iväg kl. 11.

Det kom lite regn av och till och det var kallt,  vi hade ullunderställ, vintermössor och våra Gore Tex ställ.

Lite efter vi passerat Vedbeak tog vinden slut, men vi lyckade streta oss vidare till Taarbaek. Vi kom dit 16.

Där fanns varken mobiltäckning eller internet.

Klockan är nu 21.16

Läggdags. Imorgon ringer klickan 04.00.

https://semestersegling2015.files.wordpress.com/2015/07/20150629_173320.jpg

https://semestersegling2015.files.wordpress.com/2015/07/taarbaek.jpg

Igår, tisdag lämnade vi Taarbaek hamn klockan 5.30. Det var sol och en svag vind från NV. Kändes som en perfekt seglingsdag att ta sej till Klintholm, på Mön, eller till Skanör.

Ahh vi seglade halvvind i 6,5 knop och det var såå härligt. Seglarstället var på dock.

Klockan 11 tog vinden slut. Då skulke vi just runda Falsterbo Rev- fyren. Lite trassel hit och dit, så satte vi på motorn.

Och så styrde vi söderöver. Korkskallar.

Med skotade segel och motorn på snabbgång, tog vi oss över Östersjön.

Ingen hit alltså. Att höra och känna motor hela tiden är påfrestande, kan vi berätta. Ett par timmar är väl OK, men vi fick stå ut med det i 10 timmar  Hua.

Men vi var duktiga och åt och drack vatten, så vi inte blev hekt förvirrade.

2015gps 2 20160227 1218141986Klockan 21 angjorde vi bryggan i Barhöft.

Vi tog oss 87,3 sjömil. Rekord. Trötta och ömma i baken, fick vi äntligen sträcka på benen och varsin förtöjare. Sen blev det att sova.  Ingen middag.

Idag: Vi har sovit gott, och vaknade till sommarväder.  Vi tar det lugnt. Lite möra i kropparna.

Vi ska fylla på bensin i tankarna.

Nu ska vi segla härinne på detta vackra innanhav nån vecka-10 dar.

Torsdag 2:e juli

Oj vilken mysig segling vi hade igår: soligt och skönt, svag medvind. Vi seglade sakta, sakta (~2 knop) ner till Stralsund, med spinnakern uppe. Det var alldeles tyst, inga bilar eller andra stadsljud som störde. Det var verkligen en lisa för själen.

Vi hade tack och lov skugga i båten, annars hade vi nog förgåtts.

2015gps 3 20160227 1791605049Vi hittade en bra plats i Stralsund att förtöja på. Här var en hel del svenskar. Vi hejade på några. Vi pratade med ett ungt par från Göteborg som hade, både, hund och kisemise med sej på båten.  Katten fick gå i land i de hamnar där det var nära till naturen.

Vi gick in till gågatan för att handla middag. På väg dit stannade vi och drack en kall öl i skuggan.

Tillbaka till båten såg vi att det var onsdagssegling. Men vi var inte med. Skepparn stod dock och kollade på det. 50 båtar var med.

Skepparns näsa har runnit i 2 dagar, men han känner sej inte sjuk, tack och lov.

Vi somnade gott sen. Klockan ställdes på 06.45. Bron går upp 08.20.

Vi hann dricka kaffe och besöka toorna innan motorn drogs igång. Borsta tänderna gjorde vi på båten.

Vi hade vinden mitt i nosen, så det blev upp med segel och kryssa i 10 meters vind, inga vågor.

Det var supervarmt, så vi var glada att vi inte seglade medvind.

Vi for fram i 5,5 knop. Riktigt härligt.

Ute på Greifswalder Boden blev vågorna besvärliga, så efter en stund lättade vi på seglen och styrde mot Greifswald.  Vi la oss i hamnen längst ut i mynningen, Wieck, för att slippa passa brotid imorgon.2015gps 4 20160227 1179856070

Här är högsommarvärme. Tur det fläktar, annars hade vi förgåtts.

Just nu solar vi och svalkar oss med varsin kall pilsner. Kanske det blir ett dopp på den fina stranden här bredvid.

Torsdagskväll: Oj vilken värme. Har ni också fått det? Tydligen inte så vanligt att gästbåtar ligger här i mynningen. Folk vinkar och ja.Toorna är inne på pensionatet.  Mycket ovanligt och hamnfogden frågade om han skulle ta våra sopor. Just nu har vi skugga i båten, så det är väldans bra. Åh. Jag måste tacka Skepparns äldsta dotter för tipset om Nike Barfotaskor.  Dom är suveräna på båten, till skillnad mot Sebago Seglarskor. Nike är aldrig hala utan ger bra grepp, alltid.   Dessutom är dom svala eller varma beroende på väder. När Skepparn skulle ta av linserna då vi skulle sova, tappade han den ena. Ahhh. Som vi letade. Den är blå så de  borde ju synas, men icke.  Vi gick igenom hela ruffen. Vände upp och ner på allt, men näää, den var borta. Absolut inget skoj. Skepparn var rätt kokt.  Nya linser i fredags juu.

Fredag: Strålande sol och varmt.  Svag vind. Hmmm. Nåja, först ska vi ha frukost.  När Skepparn hällt upp sin andra kopp kaffe, och sätter sej på akterdäck, ser vi nåt blått vid hans fot. Linsen !  Vi kan  inte förstå hur den hamnat där.  Men vi är glada att den kommit till rätta.

Fredag kväll: Härlig dag idag.  Började med svag vind och spinnakern, men det gick inget vidare. Vinden vände och det blev kryss/bidevind. Riktigt skönt, för det är rejält varmt. Som tur var fick vi lite duschar över oss av och till. Vi seglade fint ner till Kröslin. 2015gps 5 20160227 1884601580La oss långt ut på bryggan, så vi får svalka. Vi slipper sol i båten till frukosten imorgon, tack och lov. Nu efter lite proviantering, dusch och en kall öl i skuggan, så ska vi laga kall surkål med korv. Perfekt middag i denna värmen. Hoppas alla ni har det bra på alla sätt. Pussa kissen och de 3 Gosedjuren. Kramar och tankar till er andra

image

2015gps 6 20160227 1873412026Lassan kom vi till igår lördag. Men ah, affärerna var stängda, så det blev kaffe utan mjölk eller grädde imorse och blir så även imorgon. Funkar det också.
Igår hade vi fin motvindssegling hela dan. Ickså soligt och varmt, men såå mysigt.
När vi kom hit idag vid 15, så letade vi upp skugga, för vi var rätt kokta.

image

—-

Söndag:
2015gps 7 20160227 1864063093Sitter i Altwarp, Tysklands östligaste stad, och 5 minuter härifrån ligger Polen. Dit ska vi imorgon, efter klockan 11 ( kollat vädret). Vi seglar då till Trzebnirz, 13 km från Stettin. Vi blir troligtvis där tom. fredag på grund av vädret. Segla in och lägga oss i Stettin verkar inte vettigt för denna lilla båt. Bättre ta bussen in dit.
Det har varit oerhört varmt idag. Och nu vid 21 är det fortfarande 28 grader. Tur att vi nu har skugga och lite vind i båten.
Dags för disk efter simpel korvmiddag, men vi orkade inte fundera ut nåt mer avancerat.
Annars har vi det bra. Skepparn testade badstegen idag och den var utmärkt. Gasten duschade med hjälp av hinken. Sköönt.
Det var spinnakersegling idag. Och det var ok trots värmen, för av och till fick vi skugga i båten.
Der regnade och åskade imorse när vi vaknade vid 6, men slutade innan vi gick från Lassan. Och sen har det var sol, svag vind och brutale hitze.

Nu skyar det på, och temperaturen har sjunkit rejält. Prognosen säger regn och åska, med början vid midnatt.
Denna hamn är ingen hit. Det klaffsar och håller på.  Husbilarna står tätt i detta fd. samhället. Nåja.