Idag har det varit fint väder. ?

Färskvattnet i Klingsund är bara på när affären/hamnkontoret är öppet! ? Det borde de ha upplyst oss om. Vi hittade bacon och bröd att köpa, så vi skulle klara dagen. Vi visste inte var vi skulle segla. Det var ingenvind.

Nåja, vi motorgick för att ta oss under bron. 

DSC 0804

Vi hade 3 tänkbara destinationer beroende på vad vinden skulle göra. ? 

Det var ingenvind. Vi kajkade runt i 2 timmar. och bestämde då att vi skulle till Ingmarsö. 5M bort. Så vi fortsatte med segel, för det var ju inte långt

 Lite vind kom och vi åt våra lunchmackor. ?

Så kom vi då fram till hamnen 4 timmar senare. Men den verkade märklig: bara små motorbåtar.. vi körde motor väääldigt  försiktigt in... nääää.. såg inte alls ut som den hamn vi läst om.

Kolla sjökort... läsa läsa.. Nä ingen annan hamn på Ingmarsö... Ja här ska vi inte vara. Ut igen. Min mobil åkte fram.. Google maps. Ahhh andra sidan av ön! Den fanns inte med på sjökortet från 1997! ??

Så det blev motor dit. Allt som allt 10,7M.

DSC 0805

Lite äventyr. ⛵ 

Här i Ingmarsö gästhamn är det fullt. Toor och dusch funkar inte, så det är utedass som gäller. Nåja, det är vi så vana vid nu, så vi bryr oss inte. ? Vattnet kostar pengar, men vi behöver inget. I förra hamnen kunde bi fylla våra flaskor när de väl satt på det.

COOP ligger 100 m härifrån, så vi var och handlade bröd och lite annat. Inget stort sortiment direkt. 

Men! Här finns wifi!! ?

DSC 0808DSC 0808DSC 0808DSC 0808DSC 0808DSC 0808

Här är vackert att segla, men hamnarna är lite jasså. 

Jag förstår om ni undrar att vi ofta går till hamnar vi redan varit i. Det beror på att vi har upplevelsen på havet, och ofta, tycker det är skönt att komma till en hamn vi redan vet hur den är. ?

Imorgon är det risk/chans att vi går till Dalarö Askfatshamnen igen, för i övermorgon vill vi vara i Nynäshamn. Där ska vi tillbringa 2 nätter, så vi kan tvätta, bunkra och städa båt och oss själva. ? Där finns även bastu. ?? 

 

{gpxtrackmap}2019-07-16_Day.gpx{/gpxtrackmap}