DSC 0600

Igår, söndag seglade vi igenom Falsterbokanalen klockan 10. Halvvind i bra fart och behaglig temperatur, var perfekt för oss. ?

Vi hade läst väderprognosen, så vi visste att vi ska vara inblåsta fram till torsdag. Hmm, Ystad eller Simrishamn? Ännu mer läsa på... Det blev alltså Simrishamn. Det tog 11 timmar hit, därav 2,5 timmars motorgång. Vi var lite möra, så det blev snabblagad mat. Medan vi åt kom Glimten in och la sej vid kajen, senare kom även en systerbåt till den.

Imorse blev det att förbereda sej för ovädret som ska komma: ett snabbt toabesök, upp med bomtältet och tanka vatten.

Ahh, vi hann precis innan det kom rejält med regn. Nu kunde vi i lugn och ro diska och fixa iordning, så vi kan bo här några dagar. ? 

Här är en hel del tyska båtar, annars rätt dött, både i och runt hamnen. 

Jaha, då ska vi laga lunchkaffe.. ?

 Distance: 59.7 nm, Elapsed time: 10:57:23, Average speed: 5.4 kn

Kommentarer  

Lisa
+1 # Lisa 2019-06-10 19:12
Om ni blir uttråkade så kan jag tipsa om att ta en promenad mot Brantevik, där efter en stund kommer ni att komma förbi Stengårdens reningsverk som är där jag håller på med provtagning nu! Sveriges modernaste reningsverk med fullskalig ozonering 8) Tyvärr lyckas jag inte tajma er nu i Simrishamn. Kul att följa er, kram! https://www.ivl.se/toppmeny/pressrum/pressmeddelanden/pressmeddelande---arkiv/2019-05-14-nu-invigs-den-fullskaliga-anlaggningen-for-lakemedelsrening-i-simrishamn.html
Svara | Svara med citat | Citera
johan
0 # johan 2019-06-11 20:34
Ja, vädret säger att vi ska stanna lite till. Tack för tips om landaktivitet!. Vi får se vad vi hittar på. Ha det bra och hälsa Anders!
Svara | Svara med citat | Citera