Torsdag 16/7
Igår for vi fram i racerfart till Stralsundsbron. Det var zickzacksegling i leden. Väldigt skojigt, men tog slut för fort, så vi hängde fast oss i en järnpåle 1,5 timma. Låång väntan på broöppning, men vi passade på att äta lunch och kolla andra båtar som också väntade. Vi surrade även fast focken ordentligt för det blåste10 meter och då tyckte vi att det räckte med storseglet.

image

Väntar på öppning  av Stralsundsbron


Efter bron var det mer öppet hav, så det blev rejäla vågor.  Hua vattnet sprutade över oss.  Längre fram girade vi vänster in i en smal ränna och då togs storen ner och motorn startades. Ännu mer vatten sprutade, så vi fick hjälpas åt att kolla så vi höll oss innanför markeringarna.
2015gps 17 20160227 1426693171Väl i Barhöfts hamn blev vi   anvisad en plats längst in. Hamnen blev snart fullpackad med båtar.
Vi var inne redan klockan 15, så efter att ha packat ihop båten och vilat lite, så tog vi på oss badkläder och gick till den lilla stranden alldeles i närheten. 
Vattnet var skönt, men där var otroligt långgrunt och botten var dyig. Gastens första och Skepparns andra, dopp för i år.
Myggnätet kom till god användning på kvällen.
Det har regnat av och till i natt.  Nu är det mulet och inte mycket vind. Vi är kvar i Barhöft och väntar på morgondagens östanvind. Den ska ta oss västerut.
Så vi har roat oss med duchning, bensinköp, bunkring, vattenhämntning,  handtvätt och, bäst av allt, köpt nyfångade spättor till dagens middag.  Mums. 
Ett gäng reklamfilmare är här och spelar in om nån gummibåt.
Nu ska vi dricka lunchkaffe.
——

Efter lunch tog vi oss en liten gårunda, i naturreservatet alldeles intill. 

Sen var det dags för fiskrensning. Det är ju inte så svårt. Och efter vi stekt den så åt vi upp den. Och den var ljuvligt gott. Varför äter vi inte färsk fisk oftare?

image

Färdiga för pannan

image

Mumsiga Spättor

Nu ska vi förbereda oss för tidig avfärd imorgon.