Torsdag:

Oj, som det blåser. Skepparn fick upp bomtältet igårkväll, när vi kommit hem från stadsbesöket. Inte mycket regn ännu, men dom har hotat med det.

Just nu sitter vi med våra datorer. Snart ska vi åka spårvagn till en Lidl och handla förnödenheter.

1436433845817-467149395

Torsdag kl. 15.30:

Så. Nu ska vi skriva lite bättre.

Vi har gratis internet, och därför har vi kunnat lägga upp bilder.

När vi kom hit i tisdags, så satt en häger på kajkanten och hälsade oss välkomna hit.

Det är en ganska liten, men välbesökt hamn. Här mastar man av och på dagarna i ända. Detta är ju närmaste vägen till/från Östersjön. Ska man till/från Berlin, så måste ju masten av, medan man kör för motor på floden Oder. Det tar 2-3 dagar att ta sej till Berlin härifrån. Vi ska inte dit.

Hmmm. Det ligger massor med döda fiskar här i hamnen, och hotellet i närheten, spyr ut illaluktande gulsvart rök.

Folk i Polen vill helst prata engelska, tyska nä, då rycker dom på axlarna.

Igår var vi, som sagt, i Stettin. Väldans trevligt. Just att det gick en snitslad bana för att hitta allt sevärt, var kanonbra. Skepparn hittade den av en slump.

Vi hade tur med vädret. Nåt regn, men inget som blötte ner oss direkt. Även idag har vi haft tur med vädret. Vi lyckades hålla oss torra från och till Lidl.

Inne i Stettin finns både KappAhl och Intersport. Kändes lite konstigt faktiskt. Några genuina polska affärer hittade vi inte. Det var även dåligt med sovernier.

Vi åt lunch på en irländsk pub. Hamburgare och tortilla. Gott, men inget speciellt.

Innan vi åkte hem, så blev det kalasmat på en polsk restaurang.  Vi åt fläsklindad oxrullad med kall vitlökssås. Supersmarrigt. Skepparn hade stekt potatis till, och Gasten smörstekt broccoli. Smaskens. Före maten drack vi varsin vodka, och till det fick vi saltgurka, bröd och röktfläskflott med lök. Mums!

När vi åkte spårvagn igår så såg vi både Netto och Lidl. Och då bestämde vi oss för att bunkra idag. Kylen var ju ganska tom, men nu är den proppfull med mat. Ost och pålägg går det ju rätt mycket av.

Det kändes bra med Lidl, för det står på tyska på många förpackningar, så vi fattar vad vi handlar.  Polska är rena grekiskan för oss.

Nu brallar det i ordentligt här.  Kan bli åska. Regnar gör det av och till. Skepparn vilar middag.

Vi vet inte om vi kan iväg imorgon, kanske senare mot kvällen. Vi ska ju nu vända tillbaka och segla västerut. Så här långt sydöst har vi aldrig varit.