Ja, efter all segling i Finland, är vi nu tillbaka i Sverige. ⛵

Så mycket fint vi har sett❣️ Helt otroligt. ? Vi är sååå nöjda att vi tog oss upp hit.

Igår tog vi oss över Ålands hav på 5 timmars bidevind, och 3 timmars motorgång. Det var en riktigt trevlig segling, om jag inte varit magsjuk. Magsjuka och segling i IFbåt går inte så bra ihop, om man säger så. ?

Många har klagat på att det inte syns var vi seglar tillbaka. Det beror på att spårningen är för mer havssegling, och inte i vår lilla damm. Vi kan inte härifrån ändra färg eller nåt, så ni får stå ut med det. Pilen visar iaf var vi är. ?

Vi hamnade i Kapellskär  igår, och oj så mycket mer båtar där var.  Ja semestertider. Vi märkte det även i Rödhamn. Många Svenskbåtar där, mest stora motorbåtar. Men vi fick en superplats på den häftiga ön. 

 

{gpxtrackmap}2019-07-14_Day.gpx{/gpxtrackmap}

 

Efter dusch imorse, seglade vi slör söderut i skönt väder. ? Ahh, men efter 2 timnar kom en störtskur vi aldrig sett förrut. Vi såg inte nåt, och åskan var på lite håll. Hua... 

Vi tog oss, dyngblöta till Klintsund. Här är inte en enda annan gästbåt, trots den fina beskrivningen. ?

Medan Skepparn satte upp bomtältet, gick jag och betalade hamnpeng och el i affären. Affär och affär. De hade kyld öl och läsk, chips, färdiga mackor.. ja, ni vet. Dom gick hem 18. Kommer igen 10 imorgon. Sen har vi varit själva här. Det står det ska finnas färskvatten, men för mej tog det 30 min att få ihop 1,5 l ur en droppande kran. 

Vi har fått el iaf. och torkar allt vått så gott det går. Just nu är det uppehåll. 

Får se vad som händer imorgon. Ska vi segla eller inte... Vi orkar inte torka kläder på det här viset varje dag... Så är det mycket regn imorgon, så stannar vi här, och försöker få fäärskvatten!! Vi har iaf till morgonkaffet❣️❣️?

DSC 0795DSC 0795DSC 0795DSC 0795DSC 0795DSC 0795

Mina stövlar har rämnat. ? Men även om jag blir blöt, så är jag varm. ? De ska skickas till England till hösten för att lagas. 15:e säsongen jag har dom, så jag klagar absolut inte. ???⛵

 

{gpxtrackmap}2019-07-15_Day.gpx{/gpxtrackmap}