2015gps 21 20160227 1056401549Igår var det ett riktigt busigt hav, från det vi lämnade Wismar vid 10, till det vi satte fast oss i en brygga i Fiskerihamnen här i Travemünde vid 16. Vi seglade kryss i 12 meter västvind och höga vågor. Vatten sprutade över oss i ett, i ett. Tuff segling, faktiskt. Men, det var sol och varmt. Ibland är vi glada för det lilla. 

Här har varit högsommarvärme idag. Och så är här Travemünde woche, seglingsfestival. Och oj med folk, överallt. Inne på festivalområdet var värst. Det var rena Kiviks marknad. Vi lyckades dock slingra oss förbi allt tingeltangel och hitta 2 stolar i skuggan, där vi satt och drack varsin en öl och kollade på båtarna ute på havet.

image

image

Innan vi gick dit, tog vi våra ryggsäckar och lufsade  i 5 minuter, till en stor mataffär. Det blev rejäl bunkring, kan jag säga. Vi räknar inte med att hitta en affär igen förrän på tisdag. Då i Klintholm. Ja, vi har börjat planera hemfärd. 

Men imorgon ska vi under bron en liten bit NV från här, och på fredag seglar vi till Lemkenhafen för att träffa våra tyska kamrater. Det ska bli skoj. Där stannar vi till söndag, eller måndag om vinden är dum. Vi ska ju över till Gedser sen.

Kvällsmaten idag blev på matbåten mitt emot vår hamnplats. Och det var bara så gott. Nyfångad fisk är ljuvligt gott.

image

Men,  som på de flesta ställen här i Tyskland, kunde vi inte betala med kort, utan det är rena pengar som gäller. Polen var liite bättre på att ta kort, faktiskt. Annars gick ju euro bra där, också.

Det är betydligt färre semesterbåtar  ute i år. Det beror väl på vädret… Nytt för oss är att vi sett 2 finska segelbåtar.
Träffar: 892