Igår var det regn-och-åskmoln runt oss hela dagen. ? Båten gick som en raket sydsydväst ner till Näsby. Vi fick lite regn, men åskan var på betryggande avstånd.

När vi packat ihop båten kom ovädret på riktigt, så vi surrade upp paraplyerna, och lagade mat medan vi väntade på att regnet skulle upphöra. ? 

En välbesökt hamn, med affär på lagom gåavstånd. 

DSC 0745DSC 0745DSC 0745DSC 0745DSC 0745

Affären hade allt vi behövde. ?

En hamn jag rekommenderar. 

{gpxtrackmap}2019-07-05_Day.gpx{/gpxtrackmap}

Idag har det varit sol hela dagen, men kyligt, som vanligt ( I förpiken där vi sover är oftast bara 13 grader. ?), men vi slapp full mundering och seglade i normalkläder.

DSC 0754

Vi bestämde oss för att segla till Rölää, för den lät vettig i hamnboken och passade oss i den västliga vinden. Fin segling dit, men hamnen var så svajig, så vi vände direkt. Hua! ?

Ut igen för motor, eftersom vinden var rakt i nosen... läsa läsa i hamnboken... Houtsala. Lät bra, även om affären lagt ner, men vi har ju mat. ? 

Upp med segel och halvinda ner och sen gira höger. Fin segling även nu, men vi hade tagit på oss seglarställ pga kylan. 

Väl här, så såg det inte alls ut som i boken: Gästbryggan var borta och bara ett vimmel av bojar?? ?

Nåja vi satte fast oss i en halvtrasig brygga. Inga andra gästbåtar här. ?

Jag lyssnade på Sveriges bronsmatch mot England, 2-1❣️❣️⚽⚽?????????????????????⚽⚽? medan Skepparn gick iland och kollade in haket. Toan och bastun var låst, och inget vatten! ? Han pratade med en motorbåtsbesättning, som berättade att hamnens restaurang och kommunen inte kunnat komma överens om vem som skulle ha hand om Gästbryggan , så haket slog igen, och kommunen tog bort gästbrygga. och satte hänglås på toa och bastu. ? Här är såååå lungt och fint, trots mygg ( myggnätet används flitigt).

DSC 0755DSC 0755DSC 0755

Vi är nu inne på sista veckan att segla bort. Tiden går fort, men vi har upplevt såå mycket fint, och än är det inte slut. ? Tyvärr är det kallt/kyligt mest av tiden. Vinden är mycket, oavsett vad Winfinder säger, det är iaf rätt riktning som de visar. ? Ibland får man vara glad för det lilla. ?

{gpxtrackmap}2019-07-06_Day.gpx{/gpxtrackmap}

Träffar: 462