Oj, vad det är längesen jag skrev något. Tiden springer iväg. ? Vi är redan inne på 4:e veckan.

Kapellskär hade ingen tvättmaskin, så vi fick ströva lite extra, vilket  ar välgörande för hela kroppen. ? Efter en storm, så var det dock varningar överallt för farliga träd.

Vi såg rådjurshona med kid, då vi gick till campingen ena morgonen, och dagen efter, skuttade en hare framför oss. I fredags, när vi skulle iväg flög en havsörn ovanför oss.

Kapellskär kan verkligen rekommenderas❣️

Vi trodde att vi skulle stanna där även på fredagen, men så ändrades prognosen. ? Efter lunch skulle vinden slakna, och i vår lilla damm, var det nästan vindstilla. 

Vi åt en tidig lagad lunch, så 12.15 kom vi iväg. Upp med segel och så satte vi fart. ⛵ Tjo vad det gick. Nästan för bra, för väl ute var det 10 meters bidevind och rejäla byar på det... Jag orkade inte hålla båten på kurs.. Sen kom vi ut på öppet hav, och då blev det vågor på det. ? Nä inte kul alls. Jag frågade Skepparn om han skulle orka styra i flera timmar, och han sa Ja. Men focken åkte ner. Vi gjorde en rejäl fart i alla fall. Hua.

{gpxtrackmap}2019-06-28_Day.gpx{/gpxtrackmap}

Mot kvällningen mojnade det lite, så jag också kunde styra. Vi var möra, men bestämde oss för att gå upp till Mariehamn, 2 timmar bort. Det blev motor dit, annars hade vi fått kryssa. 21 var vi framme...  Jag fasar redan för återfärden.. ?

Mariehamn var en söt liten stad med massor med bilar. Men alla bilister stannade och släppte över oss. Det var ett lugn över stan. ?

DSC 0700

Ja det märkte vi ju inte förrän dagen efter, för när vi väl satt fast i bryggan i fredags, så gick vi inte av båten. 

Här finns tvättmaskiner, så vi bokade 2 i 2 timmar: 16-18. Och så gick vi på upptäcksfärd. ? Klockan 13, blev det ölprovning och lunch på ett hak.

DSC 0699DSC 0699

Och där såg vi att klockan egentligen var 15!? Så vi fick väl ätit upp den goda maten och sen till båten och samla ihop tvätten. ? Fina maskiner och allt gick bra.

Medan maskinerna jobbade,  gjorde vi matinköp. Bland annat handlades Svartbröd, en åländsk specialitet. Riktigt gött? Här köper man öl i affären, men starkare drycker på Alco. Alco hade, på lördag, öppet betydligt längre än vanliga affärer. 

Kvällen ägnades åt Sveriges kvartsmatch mot Tyskland. ??????⚽⚽⚽⚽?????❣️❣️❣️

Vi kör med svensk tid, för vi orkar inte ändra alla klockor. ? 

Imorse seglade vi kryss i, mest ingen vind ner till Rödhamn, där vi sen girade och seglade halvvind till Degerby. 

En fin segling idag, om än lite kall, och nu blåsigt. 

Detta är en lite hamn, och känns, så här långt, som en som passar oss. ❣️

DSC 0703

DSC 0702

 Alltså, efter att ha gått runt lite här, så är denna hamnen bästabästa❣️ Vi hittade tom Zoegas skånerost i lilla fullsorterade affären. ?

DSC 0704DSC 0704

 Vi har sett, i Polen och östra Tyskland, att EU gett bidrag till hamnupprustning, och nu även här. ?? Kyrkviken på Möja ingår i dessa pengar, men där är inte gjort något än. Här har de fixat bättre hamnplatser. ?⛵

Mest finska båtar, men ett fåtal tyskar och svenskar. 

{gpxtrackmap}2019-06-30_Day.gpx{/gpxtrackmap}

Träffar: 519